Sydafrikansk designer debuterar med Kushn

Ägare till Kushn, Greer Valley

I det breda utbudet av afrikanskt hantverk som finns kan det vara svårt att hitta en bra laptopväska. Jag har provat och testat några med mindre än fantastiska resultat. Que i Kushn uttalas "kudde", ägs och drivs av sydafrikanska Greer Valley. Deras laptopväskor och ipad-fodral är en afropolitisk blandning av afrikanska färger, texturer och våra allestädes närvarande i-prylar. Kushns design återspeglar ett dynamiskt, färgstarkt, robust och kreativt samtida Afrika med eleganta datortillbehör i äkta läder. Jag hoppade nästan av glädje när jag hittade Greers företag på nätet, och hade en strimma av hopp om att min bärbara dator kanske nu skulle kunna ta på mig en afrikansktillverkad väska som inte skulle gå sönder. Jag var nyfiken på hur Kushn fick det igång, så här är min korta Q&A med Greer. Njut av!

F: Vad är betydelsen och innebörden bakom namnet?
Kushn är en förkortning för Cushion. Tanken är att vi tillhandahåller fodral som dämpar värdefulla föremål som bärbara datorer och ipads. Kushn är också en pjäs om "text tala"

F: Vad inspirerar din design?
Afrikanska städer, färgerna, dofterna, texturerna... Jag älskar också traditionella afrikanska tyger och älskar att det vanligtvis finns en historia bakom varje bit

F: Var är verkstaden?
Jag arbetar från min hemmastudio och vi anställer olika läderhantverkare runt Kapstaden, Sydafrika för att tillverka produkternaF: Studerade du design eller är du självlärd?
Jag studerade arkitektur vid University of Cape Town.

F: Hur länge har du gjort det här?
Kushn startade i mars i år [2011].

F: Vad är din vision för de kommande åren?
Jag skulle vilja utöka sortimentet till att omfatta bagage och tillbehör och eventuellt flytta verksamheten till ett annat afrikanskt land för att uppleva ett nytt sätt att tillverka saker. Jag skulle också vilja göra en resa till olika afrikanska länder för att hitta intressanta textilier att inkludera i sortimentet.


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post