ABC: Amerikansk född kinesisk

Abca
Jag såg detta på NPR och tyckte att det hade ett mycket kraftfullt visuellt budskap. Det är en grafisk roman av Gene Luen Yang , kallad American Born Chinese och den vann nyligen National Book Award. Det är en kraftfull resa genom livet för en andra generationens invandrade kinesisk pojke i hans huvudsakligen vita förortsuppväxt. Jag tror att de frågor som tas upp här kanske är ganska lika de som många första och andra generationens afrikanska invandrare har.

Det påminner mig om min egen erfarenhet i skolan i England där jag var den enda svarta tjejen i min klass, tills en afrikansk pojke från Angola gick med i klassen. Och om du lyssnar på Mr Yangs berättelse hade jag nästan exakt samma upplevelse där jag förväntades bli vän med pojken men jag kunde inte förstå vad han sa för det mesta. Men nu i efterhand önskar jag att jag hade ansträngt mig mer.

Kolla in det


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post