Heath Ledger och Kongo

Heath1
Nyheten om Heath Ledgers bortgång är verkligen mycket sorglig. Hans roll som Jockern i den nya Batman-filmen "The Dark Knight" sägs konkurrera med Jack Nichalsons. Som någon som är en cinefil, kunde man säga att han verkligen var på gränsen till en stor filmkarriär. Han var en av mina favoritskådespelare och en annan skådespelare i min generation som dog tragiskt på en vecka.

Ändå sattes all sorg i perspektiv av andra nyheter som kom ut idag. Internationella räddningskommittén rapporterade att 45 000 människor dör varje månad i Kongo (främst barn). Vad mer är att 5,4 miljoner har dött hittills som en direkt följd av konflikten. Detta motsvarar hela Danmarks befolkning.
Congo

"Den stora majoriteten av dödsfallen berodde på ickevåldsrelaterade orsaker, såsom malaria, diarré, lunginflammation eller undernäring"

Jag vet bara inte hur jag ska överbrygga dessa två nyheter och den uppmärksamhet de kommer att få. Allt jag kan säga är att jag önskar att människor hade mer mänsklighet. Om vi ​​arbetar med den här sortens brister i moral, vet jag inte om det finns någon nytta av att försöka öka "medvetenheten".


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post