Obama och den svarta staten i unionen

Tssotbu
Jag har sett State of the Black Union sedan 2004 och den här sista var fantastisk men jag kom därifrån och tänkte att den var precis som de andra 4+ och med publikens automatiska samtal och svar och stående ovationer var 30:e sekund. Jag tror inte att något blir gjort som en konsekvens av mötet. Jag vet att det fanns Tavis Smiley's Covenant with Black America, vad blev det av det? Hur som helst, Obama har sagt att han inte kommer att delta i årets SOTBU i New Orleans. Det är förståeligt nog en stor sak att han inte gör det. Å ena sidan tycker jag att det är olyckligt att han känner att han måste ta avstånd från det svarta samhället vid denna tidpunkt, men å andra sidan känner jag att han fattar ett säkert beslut som är det bästa han kan göra just nu . Han har primärval i Texas och Ohio om ungefär en vecka och de har redan fakturerats den sista spiken för den som är kandidats kista.

Men vadsomhelst.

Jag tror att om jag var i hans skor skulle jag göra samma sak. Är det fel beslut? Kanske. Han borde skicka en inspelad ursäkt om varför han inte kan dyka upp (dvs. kampanj).

Också,

Jag gillar bara inte hur den här typen av forum känns som att de har monopol på den svarta upplevelsen
i Amerika. Jag älskar det, jag kommer förmodligen fortfarande att titta men vi måste sprida oss här, svarta människor! Många ledare, inte en eller några, borde vara den nya världsbilden. Jag menar att vi såg det tidigare i Obamas kandidatur när Sharpton et al försökte göra det som att eftersom de inte hade gett honom sin välsignelse så var han inte en legitim "svart kandidat". Jag gillar de nya killarna: Deval Patrick, Obama, Ford från Tennessee, NJs borgmästare. Kolla in det här stycket i Baltimore Sun för vad jag menar.

Slutligen,

Jag vet att den vanliga reaktionen på ett inlägg som detta är att det fortfarande finns systemisk rasism och endemisk orättvisa. Jag vet, du predikar för kören. Jag känner bara att för att motverka dessa frågor behöver vi, svarta människor i Amerika, bättre ledare som är lika olika som vi är. Jag tror att solen går ner över Sharpton, Jesse Jackson, NAACP etc. Tro mig, jag älskar dessa organisationer, men antingen uppdaterar de sig radikalt eller möter irrelevans för när vi kommer längre och längre bort från Civil Rights Movement med tiden, tror jag att svart Amerika växer ur dessa snäva gränser.


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post