Mer politik

Så jag har funderat på om jag ska ha mer kommentarer om valet i USA här, nackdelen är att det här inte riktigt är en politisk blogg och proffesionen är att jag älskar det här, och att en av kandidaterna råkar vara " Afropolitan" (även om jag inte är säker på om han skulle hålla med/gilla den termen eller inte). Så jag har kommit fram till att eftersom det här är min blogg så gör jag som jag vill! Okej, inget galet.

Men jag har precis inhalerat alla nyheter om primärvalen/valmötena och skulle vilja slänga in mina 25 cents (nu när jag är 25). Detta beslut också på hälarna av att godkänna Obama som president.

Det första är först, är han valbar? Ja tror jag. Av många anledningar, den viktigaste är att Clinton splittrar, han förenar. Det är sådär helt enkelt. För det andra har han en inbyggd kaninväljare. De åker med honom direkt till november. Om han inte vinner nomineringen kommer många att stanna hemma och känna sig besvikna igen (för vad det är värt kommer jag motvilligt att rösta på Clinton). Men om han vinner nomineringen kommer hennes väljare med största sannolikhet att strömma till Obama. Jag har inte hört någon säga att de kommer att stanna hemma om Obama är den nominerade, men jag hörde många säga att de kommer att avstå från att rösta om Hilary får nicken. Det är inte bra för Dems.

För det tredje, ärligt talat, om du ställer Obama mot McCain, kan han utmana honom. Vi ser redan att McCain till stor del tvingas på konservativa (de flesta som skulle rösta på McCain är demokrater, oberoende eller moderata republikaner). Alla andra flockas till Huckabee. Bara för en oförutsedd olycka eller gammaldags rigg, ser Obama troligen ut att vinna 2008. Jag kommer att hänvisa till det här inlägget i november och se om jag hade rätt eller om jag hade ödesdigert (ja det kommer att finnas blod ) fel.

~Beve


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post