The Souls of Black Girls

Official_Souls_of_Black_Girls_(Front)

Här är ett utdrag ur en intervju av Clutch Magazine om The Souls of Black Girls, en ny dokumentärfilm av Daphne Valerius om svarta flickors dubbla medvetande när de växer upp. En smart syn på WEB DuBois banbrytande exponering av "dualiteten av färgade personer" här är ett smyg på intervjun:

F: Vad fick dig att döpa din film, The Souls of Black Girls?

Titeln "The Souls of Black Girls" härstammar från WEB Dubois banbrytande bok "The Souls of Black Folks" där han diskuterar dubbelmedvetenhetstillståndet där det finns en dualitet av att vara en neger och en amerikan i USA. Jag blev inspirerad och fascinerad av det här konceptet när jag först introducerades för det och jag blev inspirerad att döpa mitt verk, The Souls of Black Girls eftersom jag försöker expandera på dualiteten av färgade människor men jag ville inkludera kön inom just det. samma koncept presenterat av Dubois. Så jag har valt att utvidga tanken att som svarta kvinnor har vi ett "trippelt medvetande"-tillstånd där vi måste vara en neger, en kvinna och en amerikan och inom den identiteten kämpar vi också för att definiera vår egen skönhetsstandard.


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post