Coola löpningar

Bolt by Mike Blake Reuters

Jag hade inte tittat på OS alls i år, bara inte riktigt upprörd av någon speciell händelse eller tävling. Sedan öppnade jag min firefox-webbläsare en dag och såg att ett barn precis hade slagit världsrekord på 100 meter. Big deal, tänkte jag, rekord faller hela tiden, och efter Phelps 8 medaljer tänkte jag att det sista jag vill se är mer herofication. Men efter att ha sett nyheterna i alla större tidningar bestämde jag mig för att titta på loppet. Vilken njutning! Usain Bolt förvånade alla. Sedan gjorde det igen ett par dagar senare och vann 200m-loppet. För att citera Tom Fordyce från BBC Olympics blogg "19.30 sekunder? Käkarna tappade. Gobs smackades, flabbers var gastade."

Veronica Jerry Lampen Som om det inte var nog var damerna tvungna att gå ut mot herrarna, med Veronica Campbell-Brown som vann guld på 200m

Melaine Walker

Melaine Walker vann guld på 400 m häck, (med hängslen på tänderna och en Mohawk, väldigt coolt!)

Shelly-ann Shelly-Ann Fraser vann guld på 100m

123 (och Jamaica gick 1-2-3 med silver och brons i det loppet).

Allt jag kan säga är att det ser ut som om eran av brittisk och amerikansk dominans av friidrott närmar sig sin solnedgång.

Kolla in firandet på Jamaica


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post