Loppet

Obama boy and dad [AP/Alex Brandon]

Något har verkligen stört mig med det amerikanska presidentvalet. Vi vet alla att frågorna från början om sen. Obama har varit centrerade kring erfarenhet och hans ras. Nu när erfarenhetsfrågan nästan har försvunnit och ersatts med patriotfrågan, tack vare Sarah Palin, är ras fortfarande på bordet och det "stora okända".

Som en svart person som tittar på bevakningen sedan december när han var 20 poäng efter, känner jag mig lite förringad när media gör kommentarer som "ras är en fråga" eller "rasproblemet". Detta kopplar direkt ihop hans svärta som ett problem eller en fråga som han skapar d . Tja, jag vet vad du tänker...duh! Naturligtvis är det ett problem, Amerika har aldrig haft en svart president! Men jag tror att det finns mer här.

För det första lägger det "bevisbördan" på Obama. Det är som, "ja du är svart och du måste bevisa motsatsen". Det är den allmänna attityden. Det vill säga, istället för att värmen vänds mot väljarna som inte röstar eller är osäkra på honom, inte på grund av hans politik eller parti utan på grund av hans ras, tvingas den mot Obama. Men hur orättvist är det? Vad ska han göra? Avsvarta sig själv? Det säger också till oss andra svarta människor att du alltid kommer att behöva bevisa att du inte kommer att hota oss med din svärta. Jag antar att det är lättare att prata med en kille istället för en nation av rasister. Men detta slår mig som bara bakvänt. Nästan som de med sådana fördomar får fripass av media för att de är "Mellanamerika". Det är helt okej att det finns människor där ute som inte kommer att rösta på honom på grund av hans hudfärg. Jag har inte sett många stycken som ifrågasätter VARFÖR det är ok. Jag antar att det inte finns någon lag mot att vara rasist.

Vilket för mig till min nästa punkt. Varför kan inte media bara gå ut och säga att vita väljare i Mellanvästern är värda mer än resten av oss ? Jag menar att de fortsätter att anspela på det med fraser som "den viktiga vita arbetarklassens röst" eller "hockeymamma" hur många svarta hockeymammor finns det? För den delen, hur många icke-vita hockeymammor finns det? En del av mig vet att detta beror på att vita människor är majoriteten i detta fantastiska land, men att ständigt göra sina röster värda mer är en otjänst för demokratin enligt min mening. Här är några andra kodord:

Amerika = De vita delarna
Oamerikansk = möjliga terrorister
Pro-amerikansk a = republikan
Anti-Amerika = demokrater/liberaler
Värderingar = Vad vi tror är rätt för alla
Muslim = Terrorist
Småstad = Mellanvästern
Frihet = Restriktioner
Arbetarklass = Vit arbetarklass (eftersom de flesta svarta och latinos är arbetarklass ändå)
Svarta väljare = Obama-väljare
Trupper = Människor vi bryr oss om och använder som politisk hävstång endast när de är på slagfältet men inte när de kommer hem
Drill, Baby, Drill l = Jag vill kunna slösa och konsumera utan begränsningar
Saddam Hussein = Usama bin Ladin
Slutligen, när det kommer till kvinnliga väljare, är detta också kod för vita kvinnliga väljare. Eftersom det antas att ALLA svarta kvinnliga väljare är för Obama. Det är därför ras vanligtvis trumfar kön. Men för att återgå till min ursprungliga poäng, jag önskar att republikanerna inte fick komma undan med detta så mycket som de gör, dvs Michele Bachmann . Jag tycker att media i år har gjort ett bättre jobb med att hålla dem ansvariga än vanligt, men inte alls tillräckligt.


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post