De 7 vackraste designerna i naturen

Jag tänkte i morse på livet och hur saker och ting kom till. Jag insåg att om man tittar på naturen och hela livet ser man att det nästan verkar som att det finns en komplicerad källkod från datorn bakom.

Du kan se utdata från variabler, algoritmer och grafik. Allt i naturen! Jag tycker det är fantastiskt. För mig innebär allt detta en programmerare bakom allt vi ser.

Det som fascinerade mig med denna uppenbarelse är att design börjar i naturen. En vacker klänning, en söt väska, ett snyggt örhänge utgår allt från vad designern ser med sina ögon. Så för att hedra naturen och all intelligent design, drumroll.....här är mina: 

Topp 7 vackraste mönster i naturen!

(som alla finns i Afrika, kan jag tillägga)

1) Påfågeln

Påfågel

Det finns en anledning till att talesättet säger "lika stolt som en påfågel". Få saker i naturen kan konkurrera med påfågelns majestät . De ser för känsliga ut för att göra något annat än att paradera runt. Det var faktiskt först nyligen som jag lärde mig att de faktiskt kan flyga! Vem visste!?

2) Zebratryck

Zebra

Zebratryck är så underbart på grund av dess enkelhet . Ändå är det ganska vilseledande eftersom det inte bara är svart och vitt som det ser ut. Det finns krökningar och hörn och krökar på varje ränder. Jag älskar det!

3) Girafftryck


Girafftrycket är verkligen ett vackert tryck. Det är ett mönster som ser ut som ett modernt konstverk. Jag älskar kontrasten i den ljusa kanten runt mörka femhörningsliknande former. Det finns upp till 9 olika underarter med en variation av detta mönster. Och du trodde att alla giraffer såg likadana ut.

4) Träd


Om det finns ett ord jag skulle använda för att beskriva ett träd är det graciöst . De är så långa och hotfulla men de gör inte ett enda ljud (förutom när löven prasslar). Jag älskar hur deras lemmar sträcker sig ut som utsträckta armar. Fantastisk. Och deras löv ser ut som hår på långt håll!

5) Blommor och blad


Ingenting visar skönhet som en blomma. Dess enda syfte, verkar det som, är att vara vacker .

6) Kungsfiskare

Kungsfiskare

Vår andra fågelpost är Kingfisher. Jag stötte på den här fågeln för första gången när jag letade upp fåglar som svävar (ja en av mina olika nördiga sysslor hehe). Den finns på alla kontinenter utom Antarktis och är en mästerfiskare (därav namnet). Jag älskar allt med den här fågeln, men det jag gillar mest är att den har en regnbåge av färger på sin lilla kropp, perfekt placerad.

7) Fjärilen

Fjäril

Fjärilen är en fantastisk design, med sina färger och former. Jag gillar den på grund av dess perfekta symmetri . Någon var tvungen att tänka på det.

Tack för att du följde med på denna mycket visuella naturvandring. Vilka mönster och mönster gillar du?


Du kanske också gillar

Visa alla
Example blog post
Example blog post
Example blog post